Korting op Abdijbiermuseum

Wat is Abdijbiermuseum?

Het Abdijbiermuseum is een unieke plek waar je alles te weten komt over de geschiedenis van bierbrouwen in België. Je kunt er verschillende bieren proeven, leren over de brouwprocessen en de verschillende ingrediënten die worden gebruikt. Een bezoek aan het museum is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in bier.

Abdijbiermuseum ervaringen

Gebaseerd op 3 ervaringen. Klik op de sterren om uw Abdijbiermuseum ervaring te delen.

Abdijbiermuseum Grimbergen

Als bierliefhebber is een bezoek aan het Abdijbiermuseum in Grimbergen een onvergetelijke uitstap. In dit museum, gevestigd in het oude poortgebouw van de Abdij Grimbergen, zie je hoe het wereldwijd bekende abdijbier gebrouwen wordt. Onder begeleiding van een gids zie je hoe het proces van hop tot bier in zijn werk gaat. Er is een film en een sfeervolle tentoonstelling. De geschiedenis van abdijbier gaat terug tot de Middeleeuwen, toen kloosters geld probeerden de verdienen met het brouwen van bier. In die tijd dronk iedereen bier, simpelweg omdat daar minder..

Mensen bezochten ook: Atomium, Autoworld, Belgisch Stripcentrum, Choco-Story, Diamantmuseum Brugge, Het Frietkotmuseum, Museum Voor Midden Afrika, Speelgoedmuseum Mechelen, Stadsmuseum Gent

Praktische info


Locatie

Kerkplein 1
B-1850 Grimbergen
België

Contact

22709930

Openingstijden

Bekijk de Abdijbiermuseum website voor de actuele openingstijden.