Korting op Steenkolenmijn Valkenburg

Wat is Steenkolenmijn Valkenburg?

Steenkolenmijn Valkenburg is een unieke belevenis. Bezoekers kunnen de mijn bezoeken en de geschiedenis van de mijn ontdekken. Er worden rondleidingen gegeven door gidsen die de geschiedenis van de mijn uitleggen. Er is ook een museum waar je meer kunt leren over de mijn. Steenkolenmijn Valkenburg is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de mijn.

Steenkolenmijn Valkenburg ervaringen

Gebaseerd op 3 ervaringen. Klik op de sterren om uw Steenkolenmijn Valkenburg ervaring te delen.

Steenkolenmijn Valkenburg

Nederland kent een rijke geschiedenis aan mijnbouw en tijdens je bezoek aan de Steenkolenmijn in Valkenburg kom je hier van alles over te weten. Dit museum heeft namelijk alles in huis om jou wegwijs te maken in de wereld van de mijnen en het leven van de arbeiders. Tijdens je bezoek zie je bijvoorbeeld een promotiefilm uit de jaren zestig waarin de DSM (Staatsmijnen) je een goed beeld geeft van de mijnbouw. Wat je bezoek pas echt uniek maakt is dat je met een echte ex-mijnwerker ondergronds gaat. Deze mannen hebben zelf in de mijnen gewerkt en vertellen je prachtige..

Mensen bezochten ook: Abdijbiermuseum, Atomium, Autoworld, Belgisch Stripcentrum, Choco-Story, Diamantmuseum Brugge, Het Frietkotmuseum, Museum Voor Midden Afrika, Speelgoedmuseum Mechelen, Stadsmuseum Gent

Praktische info


Locatie

Daalhemerweg 31
6300AA Valkenburg
Nederland

Contact

043-6012491

Openingstijden

Bekijk de Steenkolenmijn Valkenburg website voor de actuele openingstijden.