Korting op Scheepvaartmuseum Baasrode

Wat is Scheepvaartmuseum Baasrode?

Het Scheepvaartmuseum in Baasrode onthult de fascinerende geschiedenis van de schippersfamilie van de rivier de Schelde. Ontdek de schoonheid van hun stoom- en motorschepen, hun systeem van vaarwegen en lokale folklore. Neem een kijkje in hun vele unieke collecties van overal ter wereld. Je krijgt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interactieve workshops voor jong en oud. Een unieke ervaring!

Scheepvaartmuseum Baasrode ervaringen

Gebaseerd op 3 ervaringen. Klik op de sterren om uw Scheepvaartmuseum Baasrode ervaring te delen.

Scheepvaartmuseum Baasrode

Het dorp Baasrode in Oost-Vlaanderen kent een lange traditie van scheepvaart. Al in de vijftiende eeuw was het dorpje langs de Schelde een drukbezocht handelscentrum. Dagelijks meerden hier schepen af uit Antwerpen. Die drukte zorgde ervoor dat Baasrode een belangrijke plek werd voor de scheepsbouwnijverheid. Het Scheepvaartmuseum Baasrode haalt herinneringen op aan de gloriedagen van het dorp. Het museum ligt op de Scheepswerven Baasrode, een beschermd industrieel-archeologisch gezicht. In de oude meesterwoning van de werfeigenaar vind je het museum, met een overzicht..

Mensen bezochten ook: Abdijbiermuseum, Atomium, Autoworld, Belgisch Stripcentrum, Choco-Story, Diamantmuseum Brugge, Het Frietkotmuseum, Museum Voor Midden Afrika, Speelgoedmuseum Mechelen, Stadsmuseum Gent

Praktische info


Locatie

Sint-Ursmarusstraat 137
B-9200 Baasrode
België

Contact

52343034

Openingstijden

Bekijk de Scheepvaartmuseum Baasrode website voor de actuele openingstijden.