Musea & Exposities

Musea & Exposities

Bezoek eens een museum en laat je inspireren. In heel Nederland zijn er namelijk leuke musea te vinden. Van kunst tot beelden en van foto’s tot speelgoed: musea zijn er echt in alle soorten en maten. Bekijk snel onze aanbiedingen en koop kaartjes voor een museum met korting.

0 Resultaten

Er zijn in Nederland maar liefst 1225 musea te vinden. Dit getal krijg je als je het begrip 'museum' breed neemt. In elke stad of dorp is namelijk wel iets te vinden. Dit hoeft niet meteen iets grootschaligs met Rembrandts aan de muur te zijn, vaak is een lokaal dorpsmuseum al interessant genoeg om even binnen te stappen.

Voor het grotere werk zul je inderdaad naar de bekende steden moeten gaan. Dit zijn bijvoorbeeld de bekendste musea in Nederland:

  • Het Rijksmuseum in Amsterdam
  • Van Gogh Museum in Amsterdam
  • Anne Frank Huis in Amsterdam
  • Mauritshuis in Den Haag
  • Zaanse Schans in Zaandam
  • Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem
  • Het Spoorwegmuseum in Utrecht
  • Paleis Het Loo in Apeldoorn
  • Kröller-Müller Museum in Otterlo
  • Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam
  • Museum de Fundatie in Zwolle
  • Frans Hals Museum in Haarlem
  • Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Zoals je ziet zijn er veel verschillende soorten musea. Zo heb je museums waar je dingen kunt doen, er zijn traditionele gebouwen waar kunst en/of foto's aan de muur hangen of je gaat naar iets specifieks. Heb je bijvoorbeeld ooit gehoord van Het Jenevermuseum in Schiedam? Zo is er voor ieder altijd wel wat wils.

Kinderen zijn op voorhand misschien niet te porren voor een museumbezoek. Je hoort ze al roepen: ‘Saai!’ Het tegendeel is echter waar. Er zijn namelijk genoeg musea waar peuters en kleuters onvergetelijke ervaringen kunnen opdoen. Ook voor oudere kinderen is er veel aanbod. Bovendien bieden veel musea activiteiten als speurtochten aan, waardoor een bezoek leuk is voor zowel jong als oud.

Hier een lijstje met tips. Deze musea zijn leuk en erg geschikt voor kinderen:

  • Nemo Science Museum in Amsterdam
  • Corpus in Oegstgeest
  • Hermitage in Amsterdam
  • Aviodrome in Lelystad
  • Het Noordbrabants Museum in Den Bosch
  • Maritiem Museum in Rotterdam

Wie weleens op stedentrip naar Londen is geweest, weet dat je daar zonder te betalen een museum binnen kunt lopen. Wat een weelde! Helaas is dat in Nederland niet het geval en moet je hier gewoon voor je toegangsbewijs betalen. Aangezien zo’n uitje dan best duur kan uitvallen, hebben wij ons best gedaan om een voordelig museumaanbod voor jou samen te stellen.

Neem daarom geregeld een kijkje in onze webshop. Het aanbod wisselt vaak, dus als er nu niks voor je bij zit, kan dat later weer anders zijn. Daarnaast proberen we het ieder zo goed mogelijk naar de zin te maken. Daarom zie je zowel musea voor kinderen als voor volwassenen.

Kan jij geen genoeg krijgen van museumbezoek? En wil je er vaker op uit? Misschien is de Museumkaart iets voor jou. Na betaling van één bepaald bedrag mag je de rest van het jaar onbeperkt bij de aangesloten musea (dat zijn er ruim 400!) naar binnen wandelen. Zo’n jaarkaart is dus ideaal voor de museale veelvraat!

Kunnen studenten, senioren of groepen korting krijgen op een museumbezoek?

Bij veel musea is dat wel het geval. In onze webshops maken we voornamelijk onderscheid tussen volwassenen en kinderen. Kinderen betalen veelal een lagere prijs dan volwassenen. Wel is het zo dat iedereen bij ons profiteert van korting, of je nou student bent of niet. Zo kan iedereen genieten van een voordelig dagje museum.

Hoe werkt een rondleiding in een museum?

In een museum kun je heerlijk je eigen plan trekken. Er is vaak een looproute, maar niemand zal het erg vinden als je daarvan afwijkt. Wil je echter iets meer te weten komen over al die kunstwerken en andere bezienswaardigheden? Informeer dan naar een rondleiding. Een deskundige neemt jou - vaak in groepsverband - mee op pad en zal overal iets bij vertellen. Ook kun je aan de gids al je vragen kwijt. Soms is dit gratis, soms moet je er extra voor betalen.

Zijn er rustige plekken in het museum om even te zitten en te ontspannen?

Jazeker! Vaak staan er in het desbetreffende gebouw op verschillende plekken bankjes opgesteld. Ook is er bijna altijd wel een cafetaria aanwezig. Hier kun je rustig bijkomen van alle indrukken, even ontspannen of ‘gewoon’ lekker zitten.

Is het nodig om van tevoren tickets te reserveren of kan ik ze ter plaatse kopen?

Voor een museumbezoek hoef je vaak niet van tevoren te reserveren. Als er een populaire tentoonstelling plaatsvindt, is het echter wel aan te raden. De tickets die je bij ons koopt, kunnen zelfs nog op een later moment worden gebruikt. Als het een voucher betreft, moet je deze namelijk zelf nog verzilveren. Daarmee is het ook meteen een leuk idee om een dagje museum cadeau te doen!

Veel steden hebben elk jaar een museumnacht. De musea zijn dan ‘s nachts open en er zijn tal van nevenactiviteiten. Denk aan optredens van schrijvers, muzikanten en kunstenaars. Soms kan er zelfs gedanst worden en wordt de museumvloer omgetoverd tot club. Jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar krijgen zo de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met musea. Het fenomeen is overgewaaid uit Berlijn, waar het erg populair is.

Wil jij herinneringen voor het leven maken? Of gewoon een hele leuke dag beleven? Ga er dan lekker op uit! In onze shops vind je een ruim en gevarieerd aanbod voor de leukste uitjes en er zit altijd wel iets voor je bij. Ga aapjes kijken in de dierentuin, geniet van een prachtige musical, bezoek de bioscoop voor de ultieme filmbeleving, ga naar een pretpark of boek een heerlijke overnachting.

Ons aanbod wisselt geregeld en daarom is een uitje soms (tijdelijk) niet beschikbaar.