Korting op Le Bois du Cazier

Wat is Le Bois du Cazier?

Le Bois du Cazier is een industrieel erfgoed in Charleroi, België. Het is een voormalige steenkoolmijn die in de 19e eeuw werd gebouwd. Het is een uniek voorbeeld van de industriële revolutie en een belangrijk deel van de Belgische geschiedenis. Het is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de industriële revolutie.

Le Bois du Cazier ervaringen

Gebaseerd op 3 ervaringen. Klik op de sterren om uw Le Bois du Cazier ervaring te delen.

Le Bois du Cazier Marcinelle

Le Bois du Cazier in Marcinelle is meer dan slechts één museum. Het zijn meerdere musea in één. Zo krijgt u als u entree betaald voor dit museum toegang tot het museum van de bovengronde mijninstallaties, de tentoonstelling 8 augustus 1956, het glasmuseum, het industriemuseum, de smederij en de groenzones. Met al deze tentoonstellingen bij elkaar krijgt u eigenlijk een heel compleet beeld van het Waalse industriële verleden. In het industriemuseum ziet u verschillende fasen die de industriele sector in kaart brengen. Denk aan steenkool, staal, glas, metaal,..

Mensen bezochten ook: Abdijbiermuseum, Atomium, Autoworld, Belgisch Stripcentrum, Choco-Story, Diamantmuseum Brugge, Het Frietkotmuseum, Museum Voor Midden Afrika, Speelgoedmuseum Mechelen, Stadsmuseum Gent

Praktische info


Locatie

Rue Du Cazier 80
6001 Marcinelle
België

Contact

32071880856

Openingstijden

Bekijk de Le Bois du Cazier website voor de actuele openingstijden.