Korting op Kazerne Dossin

Wat is Kazerne Dossin?

Kazerne Dossin is een museum en herdenkingscentrum in Mechelen. Het herdenkt de deportatie van Joodse mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum biedt een unieke kans om de geschiedenis van de Holocaust te leren kennen en te begrijpen. Het is een plek van herinnering, respect en hoop voor de toekomst.

Kazerne Dossin ervaringen

Gebaseerd op 6 ervaringen. Klik op de sterren om uw Kazerne Dossin ervaring te delen.

Kazerne Dossin Mechelen

In Mechelen vind je een niet alledaags museum, hier staat namelijk Kazerne Dossin, ofwel het Joods Museum van Deportatie en Verzet. Dit museum is ten doel gesteld het verzet, maar ook de holocaust te documenteren voor de toekomst. Je vindt er dan ook een zowel gruwelijke, als belangrijke collectie waarin verschillende aspecten van de oorlog aan bod komen. Het museum is gevestigd in Kazerne Dossin, een kazerne waar in de tweede wereldoorlog Joden en Zigeuners werden verzameld alvorens ze op transport werden gezet. In 1996 werd het museum voor publiek geopend en..

Mensen bezochten ook: Abdijbiermuseum, Atomium, Autoworld, Belgisch Stripcentrum, Choco-Story, Diamantmuseum Brugge, Het Frietkotmuseum, Museum Voor Midden Afrika, Speelgoedmuseum Mechelen, Stadsmuseum Gent

Praktische info


Locatie

Goswin De Stassartstraat 153
2800 Mechelen
België

Contact

3215290660

Openingstijden

Bekijk de Kazerne Dossin website voor de actuele openingstijden.